top of page

Cardiorevalidatie

Noordwest-logo-basis_sRGB (1).jpg
P1020700.JPG

Cardiorevalidatie

U bent in het ziekenhuis tijdens de hartrevalidatie zeer intensief begeleid. Aan het eind van het programma is het de bedoeling dat u verder alleen aan de slag gaat. Dat is voor velen een grote stap. Cardiorevalidatie is misschien een goede tussenoplossing wanneer u behoefte heeft om onder begeleiding verder te werken aan uw herstel en terugkeer in de maatschappij (thuis, werk, sportvereniging), zodat u weer geheel zelfstandig al uw activiteiten kunt oppakken.

U kunt natuurlijk ook gebruik maken van dit trainingstraject, wanneer u in het verleden hartproblematiek heeft gehad. Misschien wilt u bijvoorbeeld weer meer in beweging komen, maar weet u niet goed hoe u dit in uw situatie het beste kunt aanpakken.

 

Aangezien ik tien jaar heb gewerkt op de hartrevalidatie in het toenmalige Medisch Centrum Alkmaar nu Noordwest Ziekenhuisgroep en nog steeds nauw in contact sta met de afdeling cardiologie, ben ik goed op de hoogte van het geboden programma. Verder ben ik nauw betrokken in de samenwerking met het Noordwest Ziekenhuis- groep om de hartrevalidatie in de eerstelijn te ontwikkelen. Cardiorevalidatie biedt een prima aansluiting op het door u gevolgde traject in het ziekenhuis. Ook is het mogelijk om het hartrevalidatietraject te volgen bij mij in de praktijk, dit in overleg met de cardioloog en nurse practicioner. Tijdens de intake krijgt u door verschil-lende testen inzicht in uw algemene belastbaarheid en uithoudingsvermogen. Uit onderzoek is gebleken, dat een combinatie van kracht- en conditietraining het meest effectief is voor uw optimale herstel. De trainingen zijn gebaseerd op uw persoonlijk opgestelde doelstellingen en vinden plaats in een functionele oefenruimte.

 

Als u de cardiorevalidatie heeft afgesloten, kunt u verder trainen onder deskundige begeleiding in een kleine groep. Dit kan zowel in de trainingszaal maar ook buiten, waarbij u kunt denken aan wandelen, hardlopen, Nordic Walking of ATB-en.

 

‘Martin Voebel Fysiotherapie & Cardio’ heeft een samenwerkingsverband met:

 Henry Schuytstraat Fysiotherapie en Manueel therapie.

 

bottom of page