top of page

Extra activiteiten

rekken alleen benen in beeld.JPG

Naast de reguliere behandelvormen zoals fysiotherapie kunt u bij ‘Martin Voebel Fysiotherapie & Cardio’ ook terecht voor extra activiteiten zoals medische fitness of een vitaliteitscheck. Deze activiteiten vallen niet onder de vergoedingen van uw zorgverzekeraar, maar u krijgt bij deze programma’s wel fysiotherapeutische begeleiding.

Medische Fitness

Het is mogelijk om in kleine groepjes te trainen in de praktijk aan de Berenkoog. U kunt voor medische fitness kiezen als vervolg op een behandeltraject, maar u hoeft natuurlijk niet eerst onder behandeling te zijn geweest om aan deze trainingen deel te nemen. Directe instroom behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Natuurlijk houden we rekening met uw voorgeschiedenis (oa klachten) zodat we op uw niveau gaan trainen/bewegen

 

U traint onder semi-individuele begeleiding en er is een gevarieerd aanbod aan grondoefeningen, fitnessapparatuur,  training in de vrije ruimte met oefenmateriaal als gewichtjes, stepbankjes, en bosuballen. Het doel van de training is gericht op de vitaliteit (conditie, kracht, lenigheid en souplesse) het makkelijker in- en uitstappen van de auto, het makkelijker uit bed stappen, en kan aan uw wensen worden aangepast!

De medische fitness is gestart nadat de hartpatienten klaar waren met de revalidatie in het Ziekenhuis. Voor deze groep hebben we een programma opgesteld zodat die veilig en verantwoord konden sporten. De medische fitness is niet alleen toegankelijk voor hartpatienten maar voor een ieder die onder begeleiding wil sporten of wil beginnen met sporten. Denk bv aan de mensen die vroeger sportief bezig waren en die door omstandigheden (klachten of geen klachten) minder zijn gaan bewegen. Deze groep mensen zijn hier op het juiste adres ongeacht de leeftijd.

Wanneer het weer het toelaat, is het mogelijk om buitenactiviteiten te ondernemen. U kunt hierbij denken aan wandelen, joggen, hardlopen, Nordic Walking en ATB-en.

De trainingen staan in het teken van actief bezig zijn in een gemoedelijke sfeer. Na de inspanning is het tijd voor ontspanning en kunt u met een kopje koffie of thee nog even napraten.

 

Voor medische fitness gelden de volgende tarieven:

  • € 45,- per maand voor 1x per week trainen

  • € 80,- per maand voor 2x per week trainen

Vitaliteitscheck

Wanneer u nieuwsgierig bent naar uw algemene gezondheid, conditie en eventueel de mogelijkheid tot sporten is de Vitaliteitscheck misschien een optie voor u. Deze check bestaat uit een test en een persoonlijk adviesgesprek. De test bestaat uit de volgende onderdelen:

  • bloeddrukmeting

  • submaximale inspanningstest op een fiets

  • biometriebepaling: lengte, gewicht en vetpercentage

  • risicoscore hart- en vaatziekten

  • leefstijlgesprek

  • gerichte trainingsadviezen

 

Na afloop van het testgedeelte worden de resultaten met u doorgenomen. U krijgt informatie over uw conditie, algemene gezondheid en advies op het gebied van leefstijl, bewegingsactiviteiten en voeding. De vitaliteitscheck kan als basis dienen om op een verantwoorde wijze te werken aan persoonlijke doelstellingen op het sportieve vlak.

 

Een Vitaliteitscheck kost € 85,-.

De vitaliteitscheck duurt maximaal 60 minuten. Neemt u sportkleding/schoenen en een handdoek mee.

bottom of page