top of page

Specialisaties

P1020715.JPG
Meditatie door de zee

Specialisaties

Hartrevalidatie

(Nederlands Paramedisch Instituut)

Een tweejarige opleiding gericht op het fysiotherapeutisch begeleiden van hartpatiënten. Het specifiek kunnen opstellen en uitvoeren van programma’s voor verschillende patiëntgroepen binnen de hartrevalidatie oa Bypass, PCI, Pacemaker, ICD, Steunhart (LVAD) en hartfalen.

Cursus Hartfalen in de 2de lijn.

Masterclass cardiale anatomie.

 

Physical Rehabilitation Trainer

International Academy voor Sportscience (IAS)

Een tweejarige opleiding met als doel om geblesseerde sporters terug op niveau te brengen en hun belastbaarheid te verhogen. Hierdoor ontstaat tevens een preventieve werking.

 

Actieve revalidatie van de wervelkolom

International Academy voor Sportscience (IAS)

Een specialisatie binnen de Physical Rehabilitation Trainer om rugklachten actief te behandelen. Middels uitgebreide diagnostiek vindt analyse van de rugproblematiek plaats om vervolgens een functioneel en actief revalidatieprogramma op te stellen.

 

Mulliganconcept

Verschillende cursussen om gewrichtsklachten te mobiliseren. Een onderzoeks- en behandelsysteem om pijn en bewegingsbeperkingen met een combinatie van passieve en actieve technieken te benaderen. Middels dit concept wordt de functie efficiënt en pijnvrij teruggewonnen.

 

Dry needling

Dry needling is het aanprikken van triggerpoints met een droge naald (er worden geen vloeistoffen ingespoten). Een triggerpoint is een soort ‘knoop’ in een spier die lokale drukpijn en ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Triggerpoints kunnen zorgen voor pijn- en stijfheidsklachten van spieren en gewrichten.

Tijdens verschillende cursussen leert de fysiotherapeut met deze speciale techniek de triggerpoints aan te prikken en uit te schakelen dat wil zeggen: ontspannen. De spieren raken hierdoor snel en langdurig ontspannen en pijnvrij, waardoor u zich makkelijker en beter kunt bewegen.

 

Mindfulness

Het open staan en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, op een niet-oordelende manier.

Mindfulness is niet zweverig maar juist down to earth. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat het een positieve werking heeft bij oa stress gerelateerde klachten en  bij chronische pijn.

bottom of page