top of page

Fysiotherapie

PA160163_edited.jpg

Fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich op fysieke klachten die u in uw dagelijks leven beperken.

De klachten kunnen ontstaan als gevolg van een trauma, een operatie, overbelasting, onderbelasting of door ouderdom. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een zweepslag in de kuit, status na een total-knee operatie, een tenniselleboog, verminderde conditie door inactiviteit of gewrichtsslijtage.

 

Het doel van fysiotherapie is dat u na een behandeltraject weer optimaal kunt functioneren. Het accent van de behandeling ligt op het bevorderen en begeleiden van uw herstel door het verbeteren van lichamelijke functies als mobiliteit, kracht of coördinatie. Soms is een terugkeer van 100% op het oude niveau helaas niet mogelijk. Het is dan belangrijk dat u naar tevredenheid met de mogelijke beperkingen kunt omgaan.

 

Wanneer pijn of bewegingsbeperkingen op de voorgrond staan, kan de behandeling in eerste instantie bestaan uit masseren, mobiliseren (bijvoorbeeld middels het Mulligan concept), dry needling, lymfedrainage of tapen. Zodra de acute klachten zijn afgenomen, begint de actieve fase. U krijgt oefeningen om de beweeglijkheid te verbeteren en te onderhouden, maar ook om de belastbaarheid te verhogen op het gebied van conditie, kracht en stabilisatie. In de afrondende fase zijn activiteiten die specifiek voor u van toepassing zijn belangrijk. Na de behandelserie kunt u er voor kiezen om onder begeleiding te blijven trainen in een kleine groep.

bottom of page